Urban Decay ile Renklerin Gücü Adına

Urban Decay UD Jean-Michel Basquiat Koleksiyonu’nu sonunda hazır. Bu özel işbirliğindeki tonlardan ve renk isimlerinden tasarımlara kadar her şey, çığır açan sanatçının çalışmalarından esinlenilmiş. Urban Decay gibi, Basquiat da statükoya karşı bir tavır sergilemiş ve renkleri geleneksel olmayan bir tarzda kullanmış. Aykırı grafiti çalışmalarından toplumsal adaletsizliğe karşı duruşuna kadar markaya daha mükemmel bir uyum hayal etmek mümkün değil.

21.yüzyılın en etkileyici sanatçılarından biri olan Basquiat, 1970’lere hükmeden minimalist ve kavramsal sanata karşı duran yeni dışavurumculuk akımının bir parçasıydı. Yeni dışavurumcu sanatçıları sanatın ve dizaynların kalıplarını reddetmiş. Farklı dokular ve yoğun renklerle bilinen objeleri ham haliyle yansıtmışlar.

İlk çalışmaya başladıklarında, markanın yüzü, Ruby Rose’un, Basquiat hayranı olduğunu da anlamışlar. Kolunda portresinin, göğsünde ise ikonik tacının dövmesi var. Bu işbirliğinin çekimlerinde markayla çalışmak için çok sabırsızlanmış, hatta evindeki koltuğu çekimlere getirmiş ki  onu o koltukta boyasınlar!

Editörün Notu: Far paletleri, rujlar ve göz kalemlerinden oluşan bu serideki ürünlerin dokuları kadar farklı renkleri de dikkat çekici. Favorim göz kalemleri, özellikle de mavi olanı.

Exit mobile version