Unutulmaz Bir Bakım Hatırası

Milletçe kötü günlerden geçiyoruz, gündem sürekli değişiyor. Biri bitmeden biri başlayan problemlerle boğuşup duruyoruz. Veee ne yazık ki hayat devam ediyor….

Yazılarımı ve blog’u takip edenler bilir; içinde bulunduğum tüm yenilikleri ve güzellikleri buradan okuyucularla paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazının konusu da işte böyle bir şey. Amacım ‘editör-blogger’  olarak öğrenme, deneme şansını yakaladığım şeyleri meraklılarının da deneyebilmesi en azından fikir sahibi olması.

Sosyal medya takipçilerim farketmişlerdir; geçtiğimiz günlerde Soho House’un SPA’sına gitmiştim. (Şimdiye kadar gitmemiş olmam ve böylesi bir mekanı görmemiş olmam resmen benim ayıbım 🙂

O gün yaklaşık bir buçuk saat süren bir uygulamayla tüm stresimden ve gerginliğimden uzaklaşmıştım. Bu yazının konusu işte o gün. SPA’da geçirdiğim keyifli saatler.

Aslında her şey 1998’de Nick Jones’un Somerset İngiltere’de Soho House’u kurmasıyla başlamış. Misafirlerine lüks konaklama imkanı kadar özgün lezzetler de sunan tesis SPA’larında kullanılan Cowshed markasının da doğmasına sebep olmuş. Bitkilerden elde edilen saf yağlar ve bitki ekstreleri Cowshed ürünlerinin temelini oluşturuyor. Soho House İstanbul’un içinde bulunan Glass Building Cowshed İstanbul SPA’da da diğer tüm Soho House’larda olduğu gibi Cowshed ürünleri kullanılıyor. Benim de keyiften bayılarak deneyimlediğim SPA’da beş terapi odası, iki hamam, manikür alanı, fön barı ve erkek berberi bulunuyor. Böyle söyleyince küçük bir yer gibi düşünüyorsunuz ama bu merkezde çeşitli bakım masajları, cilt bakımı, manikür-pedikür gibi tüm güzellik ve bakım ihtiyaçlarını karşılamanın mümkün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ha bu arada bakımda kullanılan ürünleri beğenirseniz ve evde de kullanmak isterseniz; satın alabiliyorsunuz. (Beymen Zorlu Center’da da satılıyor)

Cowshed ürünleriyle birçok uygulama yapılabiliyor ama o günkü modunuza göre tercih ettiğiniz yağ karışımıyla uygulanan Moody masaj çok popüler. (ki ben de onu denedim) Yorgun ve bezgin girdiğiniz bakım odasından dinlenmiş, arınmış ve zinde bir şekilde çıkabiliyorsunuz. (bakınız editörün deneyimi 🙂 Benim masajım yağ destekli olarak üç kademede gerçekleşti. Boyun-sırt, bacaklar-ayak ve baş. İnanın pelte gibi odadan çıktım ve hatta hiiçççç çıkmak istemedim.

Bence bir değişiklik yapın, ruhunuzu ve bedeninizi şımartın. Randevunuzu alıp SPA’da keyifli vakit geçirin. Sene bitmeden kendinize bir hediye de vermiş olursunuz. Kısa süreliğine de olsa bu dünyanın çirkinliklerinden uzaklaşabilmeniz dileğiyle.

 

Exit mobile version