‘Tekno Lipo’yla Yağlardan Kurtulun

Yaz kapıda. Forma girmek, fazlalıklardan kurtulmak gerek. Bu konuda uygulanabilecek çeşitli yöntemler, uygulamalar var ama benim radarımda size anlatacağım bir konu var: Tekno Lipo.

Klasik liposuction uygulamaları sonrasında yağ alınan dokuda çökme, çukurluklar ve deride sarkmalar görülebiliyorken, yeni nesil teknolojilerin kullanıldığı ‘tekno lipo’ yan etkileri azaltırken yağların daha yoğun bir şekilde parçalanmasına ve aynı zamanda vücudun sıkılaşmasına yardımcı oluyor

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin geçen yıl yaptığı araştırmaya göre yağ aldırma operasyonu liposuction, en sık yapılan vücut şekillendirme uygulamaları listesinde ilk sırada, dünyada ise ikinci sırada yer alıyor. Ancak geleneksel liposuction uygulamaları sonrasında yağ alınan dokuda çökme, çukurluklar ve deride sarkmalar oluşabiliyor. En son teknolojilerin kullanıldığı ‘tekno lipo’ ise klasik liposuction uygulamalarından farklı olarak yan etkileri azaltırken yağların daha yoğun bir şekilde parçalanmasına ve aynı zamanda vücudun sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Lazer yardımlı liposuction, İnfrasonik liposuction ve iki yöntemi birlikte kullandığını belirten Op. Dr. Alpaslan Topçu ‘tekno lipo’nun avantajlarıyla ilgili şu bilgileri veriyor:

Yağları parçalarken cildi sıkılaştırıyor

 *Lazer Yardımlı Liposuction’ın, diğer liposuction yöntemlerine göre en önemli üstünlüğü klinik ve deneysel olarak yayınlarla ispatlanmış cilt sıkılaştırma etkisi. Böylece liposuction sonrası en çok korkulan yan etki olan ciltte dalgalanma ve çökmeler en aza indi. İlerleyen zamanda cildin kalitesinde artma ispatlanmıştır.  Lazer yardımlı liposuction’ın özellikle kış aylarında yapılması gerekiyor. Yöntem özellikle çok fazla yağ tutan kalça, bel, baldır, bacak, kol ve yüz, selülit ve lokal yağlanmaların görüldüğü her bölgede uygulanabiliyor.

*İnce kanüllerin özel dönme hareketleriyle yağları parçaladığı ‘Infrasonik liposuction’ sayesinde dokular daha az hasar görür. Bu sayede ameliyat sonrası şişlik, kanama ve ağrılar azalır. Hastalar, sosyal hayatına çok daha kısa sürede döner.

Korse kullanımı iki haftaya kadar düştü

*Lazer Yardımlı Liposuction ile ‘Infrasonik Liposuction’ın birlikte kullanılması ise daha fazla miktarda yağ alınmasına, daha az travma oluşmasına ve cildin sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Böylece hem cildin sıkılaşması sağlanırken hem de ameliyat sonrası görülebilen morluk, şişlik ve ağrılar azalıyor. Klasik liposuction sonrası korse kullanımı 4-6 hafta iken, Lazer Liposuction ve infrasonic liposuction yönteminin beraber kullanılması sonrası korse kullanım süresi 2 haftaya kadar düştü. Operasyon sonrası hastalar bir-üç gün içinde normal günlük aktivitelerine dönebiliyor. Ancak koşma tenis gibi yoğun aktiviteler için şişliklerin geçmesi ve dokuların oturması gerekiyor. Bunun için de üç- altı haftalık bir iyileşme süresi gerekmekte.

*Hiçbir liposuction operasyonu zayıflama amaçlı yapılamaz. Liposuction bir vücut kontur düzeltme operasyonudur. Operasyon sonrasında hedef zayıflama değil incelme. Liposuction için uygun hastaların ideale yakın kiloda olmaları gerekiyor. Hasta liposuction’dan sonra fazla kilo alırsa, operasyon yapılan alanda daha az yağ hücresi kaldığı için diğer alanlar daha şiş görülüyor. Bu da şekil bozukluğuna yol açıyor. Bu yüzden hastalar operasyon sonucunu korumak amacıyla yasam tarzlarına diyet ve egzersizi eklemeli.

Exit mobile version