Kış Parfümünü Seçmeyenler Bu Parfümlere Dikkat!

Şimdi size en yeni niş parfümlerden gözüme kestirdiklerimi anlatacağım. Hepsi birbirinden farklı hepsi kalıcı, hepsi sizin kadar özel. Eminim içeriklerine ve özelliklerini okuyunca siz de kullanmak isteyeceksiniz. Yeni senede parfümünü değiştirmek isteyenler detaylar aşağıda 🙂

Amouage, Journey: Umman Sultan’ının talimatıyla hayat bulan, İngiltere Prensi Charles’ın kullanmaya kıyamadığı için Buckingham Müzesi’ne bağışladığı parfüm markası olan Amouage’ın son bombası Journey.  1983 yılında, Sultan Kâbus bin Seyit el Ebu Seyd, hem iktidarını hem de ülkesinin itibarını arttırmak için yaverlerinden bir parfüm markası yaratmalarını ister. Bu parfüm öyle bir parfüm olmalıdır ki, üretiminde hiçbir masraftan kaçınılmayacak, içeriğinde yalnızca Umman’a özgü gül, tütsü, mür ve amber ağırlıklı olacak, gerekirse bu bitkiler Umman’ın dağlarından tek tek toplanacaktır. Bu parfümde  Bay Chong, Şanghay Deco ve Çinli film noir’lerinden esinlenmiş. Journey Woman’ın teması, Noir ve Deco gibi ayrı batı etkilerinin Çin estetiğiyle tamamen benzersiz bir hale getirilmesi.  Journey Woman  çiçeksi& deri parfüm grubuna giriyor. Üst notalarında  kayısı, yasemin çayı, Osmantus, hindistan cevizi, kakule kullanılırken orta notalarda yasemin, zambak, mimoza, bal, sedir ağacı tercih edilmiş. Tütün, safran, vanilya, misk ise alt notaların kahramanları.

Creed, Silver Mountain Water: 6. nesil usta parfümcü Oliver Creed’in favori kokusu olan Silver Mountain Water, İsviçre’nin karlı Alp Dağları’ndan akan ışıltılı sularından ilham alınarak yaratılmış. Aynı zamanda usta bir kayakçı olan Oliver Creed, bu saf ve canlandırıcı mekânda dinlenme ve yenilenme imkânı bulduğu için parfümün konseptini de karlı Alp Dağları olarak tasarlamış. Asil ve şık çizgisiyle kalitesini hissettiren silver mountain, Günün her saatine ve tarzında kullanıcılarına kendisini vazgeçilmez kılıyor. En kaliteli çiçek ve birinci sınıf odunsu, meyve notalarının oldukça güzel nüanslarla birbirine işlendiği içerikler cool bir hava katarken hem de üzerinizde karlı alp dağlarının esintisini üzerinizde hissettiriyor. Üst notalarında bergamot, mandalina, portakal çiçeği ile açılış yapan parfümün orta notalarında ise yeşil çay, siyah kuş üzümü ön planda. Alt notalarda Kasnı otu sakızı,  beyaz misk ve sandal ağacı ile son derece sıcak bir tema oluşuyor.

Eight& Bob, Memories de Mustique:  John F. Kennedy’nin öğrencilik yıllarında tesadüfen keşfettiği, içeriği 2. Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar sır olarak kalan bir marka Eight & Bob. Karayip Adaları’nın büyüleyici güzelliğinden ilhamını alan Memoires de Mustique. Albert Fouquet in sır olarak kalan özel koleksiyonun bir parçası. Üst notalarında bergamot, turunç, neroli varken orta notada portakal çiçeği, yasemin, zambak, osmanthus kullanılmış.  Amber, beyaz misk, odun notaları ise alt notalar için tercih edilen içerikler.

Frederic Malle, Promise: Promise parfümü Dominique Ropion tarafından tasarlanmış ve koleksiyonun ikinci parfümüdür. Marka bu koleksiyon ile insan ilişkilerindeki en güçlü bağlardan birini kutluyor: sözünü tutmak (Promise). Üst notalarda pembe biber, biberiye yağı, elma akordu tercih edilirken Bulgar gül yağı, Türk gülü, karanfil yağı orta notaların içeriği. Parfümün alt notalarındaysa  paçuli, karanfil, amber, laden ve kunduz yağı kullanılmış.

Parfums de Marly, Delina: Parfümör Qentin Bish tarafından hazırlanan Delina çiçekli bir buket, parlayan bir övgü ve şehvetli bir kadınsılık içeriyor. Türk gülünün baskın olduğu koku çiçek uyumu etrafında şekillendirilip aynı zamanda inci çiçeği ve şakayığın görünüşü gibi. Şehvetli bir buket etrafında dönen bu çiçekler aynı zamanda dolu dolu, oldukça cömert ve zengin meyveli. 3’lü liçi, rhubarb ve bergamot, Hindistan ceviziyle patlatılarak güç ve canlılık kazandırılmış. Vanilya; beyaz misk otu ve kaşmeran ile iç içe geçerek kompozisyonun duygusallığını vurguluyor. Son olarak, odunsu tütsüler gizem ve derinlik içinde yaratılıp kaplanmış. Çarpıcı ve büyüleyici bir iz bırakmak isteyenlere göre.

Exit mobile version