Gülsha İçin Gül Hasatına Katıldım!

Güzellik editörü olarak yıllardır iki şeyin hayalini kurardım. Biri lavanta hasatına katılmak diğeri de gül hasatına katılmaktı. Geçtiğimiz günlerde bu hayallerimden birini gerçekleştirdim ve Gülsha markası için Isparta’da gül hasatına katıldım. Unutulmaz anılarla da evime döndüm. Şimdi sıra bir kısmını sizinle paylaşmada… ?

Kozmetik ve cilt bakım dünyası tarafından tercih edilen Rosa Damascena gülleri, yılda sadece bir ay hasat veriyor. Çok az ülkede, Türkiye’de ise yalnızca Isparta’da yetişen bu nadide güllerden elde edilen esansiyel yağlar, dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Yüksek rakımlı bahçelerden 130 senedir el hasadı geleneğiyle tek tek toplanan güller, gülsha’nın formülündeki sırrı oluşturuyor. Geleneksel yöntemlerle damla damla damıtılan ve limitli sayıda üretilen doğal içerikli gülsha ürünleri, kuşaktan kuşağa aktarılan deneyimle, gerçek doğallığı ve bahçeden gelen tazeliği sunuyor. 1965 yılından bu yana gül özü üreten Gürkan ailesi, 50 yıldan uzun süredir gülün şifa sırlarını keşfediyor. Ailenin 3. kuşak temsilcisi Gülşah Gürkan, alıştığı kalitede ve saflıkta bir ürünün piyasada olmadığını görerek, gülün benzersiz faydaları hakkında edindiği tecrübeyi, özel bir cilt bakım serisine aktarmaya karar veriyor. En iyi Fransız cilt bakım uzmanlarıyla işbirliği yaparak, bilgi birikimini bilimsel yeniliklerle harmanlayan özel formüller üzerinde çalışıyor. Böylece 2011 yılında gülsha markası ortaya çıkıyor. Gülşah Gürkan, Isparta’da güllerin içinde yaşamış olan babaannesinin ve yörede gerçek gülsuyu kullanan kadınların pürüzsüz cildini, her zaman kendine referans aldığını söylüyor.

Ve fabrika gezisinde öğrenip, mutlluktan gözlerimin yaşardığı nokta: Ürünlerin %95’i, ABD, Çin, Hong Kong, Singapur, Malezya ve Taiwan’a ihraç ediliyor. Marka, Hong Kong’daki Sasa, Mannigns, Log on ve LCX mağazalarında yer alıyor. gülsha, Amerika’daki Urban Outfitter’s noktalarında ve urbanoutfitters.com’da satılıyor.

Veee gülsha cilt bakım serisinin özelliklerine gelince…

gülsha Ultimate Rose Water, cildi derinlemesine temizleyip dengeleyen ve canlandıran çokyönlü bir tonik. Sprey olarak veya bir pamuk yardımıyla uygulanan gülsha tam gülsuyu, cildi tazeliyor ve aromaterapik etkisiyle rahatlamaya yardımcı oluyor. Gülsuyu, normalde gülyağı üretilirken yan ürün olarak ortaya çıkıyor. gülsha bir adım daha ileri giderek, bu değerli gülyağını ayrıştırmadan gülsuyunun içinde bırakarak tam gülsuyunu üretiyor.

gülsha Perfecting Rose Elixir ise cilt bakımında üçüncü adımda uygulanan, yüz yağı. gülsha eşsiz gül iksiri, içinde barındırdığı saf gülyağı ve Omega 3, 6, 9 esansiyel yağ asitleriyle cilde yumuşaklık veriyor, yeniliyor ve ışıltı kazandırıyor. Rose Elixir ayrıca, cilt bariyerini güçlendiren ve elastikiyeti artıran lipidler de içeriyor. Çok nadir bulunan, değerli ve konsantre bir hammadde olan gülyağının 1 litresi, 4.000 kg gülden, damla damla damıtılarak elde ediliyor.

gülsha Purifying Rose Dust, cildi temizlerken pürüzsüz ve parlak hale getiren bir günlük temizleme ürünü ve exfoliant. SLS içermediğinden cildin sebum dengesini bozmuyor ve günlük ölü deri arındırma fonksiyonunu mikro plastiklerle değil kurutulmuş gül tozuyla sağlıyor. Uygulama için, arındırıcı gül tozunun bir miktarı gülsuyuyla karıştırılarak kremsi doğal köpük kıvamına getiriliyor. Yüz ve boyun bölgesine sürülen toz iyice durulandıktan sonra, cilt berrak ve yumuşacık bir görüntüye kavuşuyor.  

Exit mobile version