Ferragamo’dan Gizemli Kadınlara Özel Parfüm: Signorina Misteriosa

Blog hayatıma başladığım ilk yazımı ve kişisel bilgi bölümünü okuyanlar bilir yıllardır basın sektöründe ‘güzellik editörü’ olarak çalıştım. Bu vesile ile yurtiçi ve yurtdışında sayısız basın gezisine, tanıtıma katıldım. Geziler sonrasında da herkesten önce öğrenme şansını yakaladığım yenilikleri çalıştığım yayın organlarında okuyucularla paylaştım; biri dışında.

Bu yazının konusu işte o, dergide yazamadığım, yayınlayamadığımız konu hakkında. Oysa ki unutulmaz bir gezi ve toplantıydı.

Bir süre önce ünlü moda devi Salvatore Ferragamo’nun yeni parfümü için yolum Floransa’ya düştü. Signorina Misteriosa ile tanıştım. Benim tanışmamdan yaklaşık üç ay sonra da tüm dünya onunla tanıştı.

Salvatore Ferragamo bu yeni ve gizemli cesur kokusu ile kadının öngörülemeyen tarafını ortaya çıkarmak istemiş. Tıpkı tercih ettikleri parfümleriyle kadınların gizemli yanlarını ortaya çıkarmaları gibi. Misteriosa, siyah şişesi ve kurdelesiyle ayrı bir obje, içeriğiyle apayrı.

Bence siyah tonların yaratıcı ve yenilikçi yönünün parfüm dünyasındaki yorumu Misteriosa… Usta bu kokuyla bir kadının kişiliğini, kendine güvenini ve özünü mükemmel bir şekilde yansıtmayı hedeflemiş ve kesinlikle de becermiş. Çünkü bağımlılık yaratıcı güçlü bir etkiye sahip bir parfüm. Bunu nasıl mı sağlamışlar? Neroli tarafından parlayan, beklenmedik, neşeli ve aynı zamanda vahşi böğürtlenin kokusu ile üst nota oluşuyor. Beyaz çiçeklerin bağımlılık yaratan etkisi, portakal çiçeği ve sümbülteberin şık ipeksi uyumu ile orta nota şekilleniyor. Paçulinin zarif dokunuşunun yanında karşı konulmaz siyah vanilya mousse’un sıcaklığıyla alt nota ortaya çıkıyor.

Ve sonuçta da imzası parfümü olan kadınların vazgeçemeyeceği harika bir koku aramıza katılıyor.

Editörün Notu: Bu yeni ve vazgeçilmez parfümü Tekin Acar mağazalarında bulabilirsiniz.

 

Exit mobile version