#BirlikteDahaGüçlüyüz

Sosyal sorumluluk projelerine karşı yaklaşımınız nasıl bilemiyorum ama bazı konulara karşı bilinçlenmenin ve taşın altına elimizi koymanın tam zamanı olduğunu söyleyebilirim. Kimi zaman öyle büyük hareketlere de ihtiyaç olmuyor aslında. İşte bu yazının konusu yapabileceğiniz küçük bir destek ile ilgili.

Bugün katıldığım basın toplantısında Pantene, Migros ve Memeder, Pantene’in marka elçisi Bergüzar Korel’in sözcülüğünde tüm kadınları meme kanserine karşı bilinçlenmeye çağırdı. Nasıl mı? Migros, Pantene ve Memeder, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Bergüzar Korel’in sözcülük ettiği ve meme kanserini atlatmış güçlü kadınların fotoğraflarını çektiği yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. 31 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Migros mağazalarından yapılacak pembe kurdele etiketli veya pembe paketli Pantene ürünlerinin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, Memeder’e katkı sağlayacak. Proje, aynı zamanda meme kanseriyle ilgili bilinçlendirme çalışmalarıyla desteklenecek. Kampanyanın simgesi ise saçlara takılmak üzere kullanılan pembe kurdele olacak.

Pantene, sosyal medyada da meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak için #BirlikteDahaGüçlüyüz hareketi kapsamında kadınların projeye desteklerini saçlarındaki pembe kurdele ile birlikte sosyal medyadan fotoğraf paylaşarak göstermeleri isteniyor. Bu sayede kansere karşı daha çok kadının bilinçlendirilmesi, konuya dikkat çekilmesi ve kadınların bu süreçte hep birlikte desteklenerek kendini güçlü hissetmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında meme kanserini atlatmış kadınlarla bir araya gelerek fotoğraflarını çeken Pantene Marka Elçisi Bergüzar Korel, Sofa Otel’de gerçekleşen basın toplantısı sırasında “Meme kanserinde erken teşhis çok önemli ancak kadınlar olarak bizler böylesine önemli bir konuda yeterli farkındalığa ve bilgiye sahip değiliz. Erken teşhiste kendi kendine muayene ile hayatlar kurtulabiliyor. Bu harekete gönülden destek oluyorum. Benim fotoğraflarını çektiğim kadınların hepsi meme kanserini atlatmış hayatlarına kaldıkları yerden çok daha güçlü şekilde devam eden kadınlar. Bizim amacımız da tüm kadınlarda bu konuya dikkat çekerek erken teşhis şansını artırmak ve kanseri yaşayan tüm kadınların da sağlıklı bir şekilde atlatarak yaşamlarına devam etmelerine destek olmak” diye konuştu.

Meme kanserinde erken tanı ve farkındalık bilincine katkı sağlamak sizin için de önemliyse ne bekliyorsunuz?

Exit mobile version